Serà el treball
conjunt

— Serà el nostre futur

L’actual crisi causada pel coronavirus està provocant un alt cost en vides humanes, afectant durament la salut pública, l’estabilitat econòmica i la vida quotidiana. Tot fa preveure que perdurarà durant un temps potencialment dilatat i que exigirà grans sacrificis a tota la ciutadania espanyola, a l’europea i, en última instància, a la humanitat en el seu conjunt.

Suma't al Pacte
de l'Horta Sud

Serà un projecte
molt gran


— Imaginem solucions de futur

Aquesta lluita es lliura a diverses escales territorials i institucionals, sota la coordinació general del Govern de l’Estat i, en molts aspectes sanitaris i socials, de la Generalitat Valenciana. Però l’escala local és molt important: és als pobles i ciutats on succeeix la vida, on es percebran directament els efectes més dramàtics i, igualment, les millors mostres de solidaritat.

L’Horta Sud ha de ser conscient d’això per a assumir la seua quota de compromís i per a organitzar el civisme que ajude a suportar els problemes i imaginar solucions de futur.



1. Apel·lem a la consciència ciutadana i col·lectiva
Cal perseverar en totes les mesures empreses per a aïllar el virus, a través, principalment, de la restricció dràstica de la circulació i dels desplaçaments. Apel·lem a la consciència ciutadana per a reduir encara més els moviments, evitant els contactes físics innecessaris i incrementant la protecció personal.
5. Serà un treball conjunt.
L’Horta Sud ha de preparar-se per a alteracions molt profundes en la seua estructura productiva i en aspectes tradicionals i consolidats de la seua economia. Tots estem cridats a intentar definir una economia més sostenible i uns models de recuperació que minimitzen la pèrdua d’ocupació i el tancament d’entitats socials, menudes i mitjanes empreses. L’adopció de mesures urgents i inajornables ha de ser compatible amb l’obertura d’un diàleg social que avalue i definisca les noves necessitats. Caldrà un autèntic pacte per la comarca per a maximitzar les energies disponibles i evitar la dispersió d’esforços.mentant la protecció personal
2. Reconeixement públic als servidors publics
Reiterem l’admiració pública, l’agraïment i la proximitat emocional amb el personal sanitari i de serveis socials, amb els serveis policials, amb les forces militars i altres servidors públics, treballadors d’empreses que presten serveis i voluntaris que s’enfronten en primera línia als efectes més devastadors de la pandèmia. Aquest reconeixement no pot ser només retòric: en cada ocasió en què siga possible caldrà facilitar el seu treball minimitzant els seus riscos i els dels seus familiars
6. Cuidar als grups més vulnerables
La gestió de la crisi ha de tindre, com una de les seues prioritats, reduir els impactes econòmics negatius en aquells grups més vulnerables, als quals les institucions i la solidaritat cívica ha d’atendre prioritàriament, en l’àmbit local, amb projectes estables, públicament definits i amb dotacions pressupostàries clares. I tot això assegurant la participació dels sectors afectats i la planificació de polítiques estables
3. Una crida als nostres representants
Confiem en la direcció política de la crisi, en les autoritats i institucions democràtiques. Cridem als nostres representants i governants a promoure mesures de coordinació que faciliten l’acord i l’eficàcia en la resolució de problemes, guiats, quan siga possible, per evidències científiques contrastades.
7. Serà la nostra capacitat
L’Horta Sud té una forta capacitat per a generar, malgrat l’actual impossibilitat de la trobada física, xarxes de suport mutu. Apel·lem als professionals, tècnics, comunicadors, especialistes en diverses matèries i dirigents socials i universitaris a desenvolupar xarxes de treball que col·laboren amb les institucions públiques amb aportació d’idees i experiències de cooperació. Aquestes mesures d’autoorganització seran bàsiques per a regenerar l’espai públic i l’autoestima de la comarca en els pròxims mesos
4. Mesura com a ferramenta per l'intercambi d'idees
Sent una característica essencial de les societats obertes la crítica, no és aquest el moment d’extremar-la ni de pretendre obtenir avantatges de la situació. La mesura, la renúncia a l’insult creuat i a la polarització en l’expressió de les idees, és un deure envers les víctimes, amb els qui lluiten per salvar-les i amb la convivència ciutadana. L’opacitat de les actuacions no és una opció, la sobredimensió espectacular dels problemes i del dolor, tampoc. Tots sentim temor: és missió de les xarxes cíviques ajudar a mantenir la mesura desviant la lògica preocupació cap a tasques positives i reduir l’impacte del temor sobre l’espai públic
Aquest és un problema de totes les persones i, entre totes, contribuirem a véncer les dificultats. Imaginar el futur és la millor manera de superar el pitjor del present

1. Apel·lem a la consciència ciutadana i col·lectiva
Cal perseverar en totes les mesures empreses per a aïllar el virus, a través, principalment, de la restricció dràstica de la circulació i dels desplaçaments. Apel·lem a la consciència ciutadana per a reduir encara més els moviments, evitant els contactes físics innecessaris i incrementant la protecció personal.
2. Reconeixement públic als servidors publics.
Reiterem l’admiració pública, l’agraïment i la proximitat emocional amb el personal sanitari i de serveis socials, amb els serveis policials, amb les forces militars i altres servidors públics, treballadors d’empreses que presten serveis i voluntaris que s’enfronten en primera línia als efectes més devastadors de la pandèmia. Aquest reconeixement no pot ser només retòric: en cada ocasió en què siga possible caldrà facilitar el seu treball minimitzant els seus riscos i els dels seus familiars.
3. Una crida als nostres representants.
Confiem en la direcció política de la crisi, en les autoritats i institucions democràtiques. Cridem als nostres representants i governants a promoure mesures de coordinació que faciliten l’acord i l’eficàcia en la resolució de problemes, guiats, quan siga possible, per evidències científiques contrastades.
4. Mesura com a ferramenta per l'intercambi d'idees.
Sent una característica essencial de les societats obertes la crítica, no és aquest el moment d’extremar-la ni de pretendre obtenir avantatges de la situació. La mesura, la renúncia a l’insult creuat i a la polarització en l’expressió de les idees, és un deure envers les víctimes, amb els qui lluiten per salvar-les i amb la convivència ciutadana. L’opacitat de les actuacions no és una opció, la sobredimensió espectacular dels problemes i del dolor, tampoc. Tots sentim temor: és missió de les xarxes cíviques ajudar a mantenir la mesura desviant la lògica preocupació cap a tasques positives i reduir l’impacte del temor sobre l’espai públic.
5. Serà un treball conjunt.
L’Horta Sud ha de preparar-se per a alteracions molt profundes en la seua estructura productiva i en aspectes tradicionals i consolidats de la seua economia. Tots estem cridats a intentar definir una economia més sostenible i uns models de recuperació que minimitzen la pèrdua d’ocupació i el tancament d’entitats socials, menudes i mitjanes empreses. L’adopció de mesures urgents i inajornables ha de ser compatible amb l’obertura d’un diàleg social que avalue i definisca les noves necessitats. Caldrà un autèntic pacte per la comarca per a maximitzar les energies disponibles i evitar la dispersió d’esforços.mentant la protecció personal.
6. Cuidar als grups més vulnerables.
La gestió de la crisi ha de tindre, com una de les seues prioritats, reduir els impactes econòmics negatius en aquells grups més vulnerables, als quals les institucions i la solidaritat cívica ha d’atendre prioritàriament, en l’àmbit local, amb projectes estables, públicament definits i amb dotacions pressupostàries clares. I tot això assegurant la participació dels sectors afectats i la planificació de polítiques estables.
7. Serà la nostra capacitat.
L’Horta Sud té una forta capacitat per a generar, malgrat l’actual impossibilitat de la trobada física, xarxes de suport mutu. Apel·lem als professionals, tècnics, comunicadors, especialistes en diverses matèries i dirigents socials i universitaris a desenvolupar xarxes de treball que col·laboren amb les institucions públiques amb aportació d’idees i experiències de cooperació. Aquestes mesures d’autoorganització seran bàsiques per a regenerar l’espai públic i l’autoestima de la comarca en els pròxims mesos.
Aquest és un problema de totes les persones i, entre totes, contribuirem a véncer les dificultats. Imaginar el futur és la millor manera de superar el pitjor del present.

Col·labora
Serà la nostra generositat


n-icono-deteccio
Detecció
Difon el projecte: ajuda’ns a arribar a més gent. Comparteix el projecte amb les teues amistats, família, companys i companyes de treball…
n-icono-projectes02
Projectes
Presenta o envia’ns projectes, propostes, queixes o suggeriments a través del formulari de contacte
n-icono-donatiu
Donatiu
Fes un donatiu al projecte. La investigació permanent, així com les taules de diàleg i de debat, necessiten recursos per continuar endavant.
n-icono-mecenes
Mecenes
Pots convertirte en mecenes fent una aportació d’a partir de 10€. Contacta’ns a hola@fundaciohortasud.org o al formulari de contacte.

Suma't al Pacte
Emplena el següent formulari

Persones

    Entitats