Serà el treball
conjunt

— Serà el nostre futur

Gairebé dos anys després de la presentació del projecte, a l'Horta Sud hem aconseguit grans avanços. Com a exemples, en matèria de mobilitat sostenible, s'han unificat les tarifes del transport públic i s'ha avançat en l'articulació de la comarca per vies ciclistes connectades, i en energia s'han fet passes per avançar cap a l'autoconsum, afavorint la instal·lació de plaques solars amb les bonificacions de l'IBI i l'ICIO a gran part dels municipis. Però no sols això: s'han aconseguit canvis també en la manera de fer política. Per primera vegada, els tres nivells de l'administració s'han ajuntat per debatre propostes concretes, i ho han fet juntament amb el moviment associatiu. A més, l'estratègia d'aliances vinculada amb l'ODS 17 ha estat reconeguda com a adequada per la Unió Europea a través del Pacte Europeu pel Clima. Perquè canviar el futur depén també de canviar la manera com fem i entenem la política, davant la proximitat electoral hem impulsat l'Acord de la Florida, un acord subscrit per associacions i partits polítics que pretén establir una línia compartida per tots i totes, amb l'objectiu de millorar l'Horta Sud.

Acord
de la Florida

— Imaginem el futur que volem viure i com arribar-hi

Alimentació, mobilitat, energia, economia i ocupació, model de ciutat... Són aspectes transversals que marquen les interrelacions, la salut i, en definitiva, la vida de les persones d'un territori. És per açò que en tots ells cal avançar-hi de forma inclusiva, igualitària, sostenible i participativa. Per aconseguir-ho, és necessari que la política incloga a tota la societat i que tinga una mirada més ampla, que supere les lògiques partidistes i electorals.
Serà Horta Sud 2030 naix del Pacte Horta Sud, subscrit per més de 300 persones i de 70 entitats; coneix-lo ací.


— Assolim consensos que milloren la vida de totes les persones

L'Acord de la Florida fixa quatre punts de partida per avançar en el compliment dels objectius estratègics de l'Agenda Urbana i els ODS a l'Horta Sud. Aquest acord, va ser subscrit el 9 de febrer de 2023 a la Florida Universitària per totes les formacions polítiques amb competències de govern: PSPV-PSOE, Partit Popular, Compromís, Podem, Ciudadanos i EUPV.

A més de, en nom de l'aliança Serà Horta Sud 2030, per les següents entitats: Col·lectiu Soterranya, AeioLuz, Institut Empresarial de l'Horta Sud i Fundació Horta Sud.

1. Facilitació de dades
Facilitar les dades oportunes per al manteniment i l'ampliació de l'Observatori Comarcal Serà Horta Sud, i aportar les consideracions convenients per a millorar la utilitat dels indicadors.

3. Polítiques públiques consensuades
Col·laborar activament amb les associacions vinculades amb la matèria en l'elaboració de les polítiques públiques.
2. Participar en les iniciatives ciutadanes
Participació en les taules de treball organitzades per l'aliança Serà Horta Sud 2030, per a generar estratègies territorials compartides i fer front conjuntament als reptes de futur.

4. Incorporació de propostes
Valorar la incorporació de les “Propostes per a l’acció conjunta en l’Horta Sud pel període 2023-2027” en els programes electorals.

Acord de la Florida

Col·labora
Serà la nostra generositat


n-icono-deteccio
Detecció
Difon el projecte: ajuda’ns a arribar a més gent. Comparteix el projecte amb les teues amistats, família, companys i companyes de treball…
n-icono-projectes02
Projectes
Presenta o envia’ns projectes, propostes, queixes o suggeriments a través del formulari de contacte
n-icono-donatiu
Donatiu
Fes un donatiu al projecte. La investigació permanent, així com les taules de diàleg i de debat, necessiten recursos per continuar endavant.
n-icono-mecenes
Mecenes
Pots convertirte en mecenes fent una aportació d’a partir de 10€. Contacta’ns a hola@fundaciohortasud.org o al formulari de contacte.

Suma't al Pacte
Emplena el següent formulari

Persones

    Entitats